لوله آبیاری پلی اتیلن را باید بین لولههای بسیار پراستفاده در بین دیگر لولههای پلی اتیلن بدانیم. برتری این لوله به جنس PVC نباید باعث شود که اهمیت و مزیتهای این لوله را از یاد ببریم. لوله آبیاری تک جداره، انعطاف پذیری بیشتری دارد و برای درون مزرعه به کار میرود. برخلاف لوله آبرسانی پلی اتیلن که دوجداره است و استفاده از آن نیاز به اتصالات و جوشکاری دارد، لوله آبیاری با انعطاف پذیری بالاتر، با سرعت خیلی بیشتری نصب میشود و کار کشاورز را برای خرید راحت میکند.
جنس این لوله آبیاری اهمیت زیادی دارد. لولههای دیگر که کیفیت پایین تری دارند، سلامت آب را به خطر میاندازند. لوله پلی اتیلن آبیاری اگر کیفیت لازم را نداشته باشد و عملیات پایدارسازی به خوبی روی آن انجام نشده باشد، در طول زمان از درون تجزیه میشود و رادیکالهای آزاد را وارد آب میکند. لوله پلی اتیلن گرید A پارس زانوس با پایدارسازی و کنترل کیفیت وارد بازار میشود و شرایط استفاده در کشاورزی، دامداری و حتی صنعت ساختمانی و عمرانی را دارد.
حدود 50 سال است که لوله آبیاری پلی اتیلن وارد صنعت شده و جای خودش را بین دیگر لولهها باز کرده است. مزیتهای بالای لوله پلی اتیلن و سرعت بالاتر آن در نصب و اجرا و انعطاف پذیری، و مقاومت بالاتر آن در شرایط سخت، این سهم از بازار را به آن داده است. لولههای پی وی سی و سیمانی و فلزی به سرعت از چرخه رقابت خارج شدند و انواع لوله پلی اتیلن هستند که جای آنها را گرفته اند.
.
.
لوله پلی اتیلن چیست و چه طور با این سرعت جای خودش را در صنعت باز کرد؟ صنایع زیادی هستند که از لوله و اتصالات پلی اتیلن برای بهبود کار انتقال آب، هوا، گاز، فاضلاب و مایعات دیگر استفاده میکنند. مقاومت و قدرت بالایی که پلی اتیلن در برابر شرایط محیطی سخت، حلال های شیمیایی، جوندگان و… دارد. در کنار طول عمر بالا و سادگی در نصب و اجرا، یکی از لوله های پرکاربرد صنعت است. با این لوله ها، مشکلاتی مثل پوسیدگی، نشتی، خراشیدگی، پارگی و طول عمر پایین وجود ندارد. صنایع مختلف مانند آتشنشانی، کشاورزی، دامداری، ساختمان سازی، گازرسانی، مخابرات و صنایع دیگر از این لوله برای مصارف خودشان استفاده می کنند. قبل از خرید لوله پلی اتیلن و استفاده از آن در کار، باید در مورد خود لوله، پلیمر پلی اتیلن و شرایط استفاده از آن در شرایط مختلف، اطلاعات بیشتری به دست آورد.
لولههای پلی اتیلن توانستند به راحتی جایگزین این لولههای چدنی و فولادی و سیمانی بشوند و این مشکلات را از بین ببرند. صنایع مختلفی مثل آبرسانی، آبیاری، کشاورزی، گازرسانی، آتش نشانی، و مخابرات و صنعتهای مرتبط، با این لولهها توانستهاند انتقال مطمئنتر و ایمنتری را ایجاد کنند. احتمال پارگی، پوسیدگی، خوردگی و شکافهای دیگر در این لولهها تقریباً صفر است. اما چه طور ممکن است؟
برای خرید لوله پلی اتیلن و گرفتن قیمت، حتماً با مشاوران تخصصی صحبت کنید. خرید لوله پلی اتیلن با قیمت مناسب، نیازمند هوشمندی و درایت خاصی است، به شرطی که لوله مناسب را خریده باشید. یکی از مهمترین ویژگیهای این پلیمر، مقاومت و استحکام لوله در برابر شرایط محیطی، فیزیکی و شیمیایی است. اگر یکی از این ویژگیها را نداشته باشد، احتمالاً با مشکلات زیادی بعد از خرید روبرو خواهید شد.
ادامه مطلب در لوله پلی اتیلن چیست؟
.
.
راه حلهای هوشمندانه زیادی برای صرفه جویی آب در کشاورزی و آبیاری هستند. با این حال لوله آبیاری در تمام آنها حضور دارد. لوله آبیاری قطره ای تحمل آبیاری تحت فشار را دارد و میتواند مزرعه بزرگی را پوشش بدهد. در عین حال انعطاف پذیر است، به راحتی خم میشود، نشتی ندارد و کیفیت آب را هم حفظ میکند. پلی اتیلن به دلیل توانایی بالای خودشان در آبیاری قطره ای و کاهش محسوس مصرف آب در کشاورزی شناخته میشوند.
آبیاری قطره ای یکی از روشهای مدرن آبیاری در کشاورزی است که سالهای زیادی است به کار میرود. در این روش، نیاز به لولههایی داریم که بتوانیم در میان گیاهان کار کنیم. با این لوله ها، آبیاری را به روش قطره ای انجام دهیم. این روش که به آبیاری دریپر یا قطره چکان معروف است. و از طریق سوراخهای ریزی که در لوله ایجاد شده انجام میشود.
برای این کار لازم است که با توجه به فاصله سوراخها از همدیگر، گیاهان را در جای درست بکاریم. این لوله کمک میکند که کاشت در باغ و گلخانه منظم بشود و به هر کدام از گیاهان اب کافی برسد. از آن جا که آب دقیقاً در نزدیکی گیاه ریخته میشود، نیاز گیاه برطرف میشود. خاک اطراف آن نیز بی دلیل خیس نمیشود. آب ریخته شده در بخشهایی از خاک که ریشه و گیاهی نداشته باشد، توسط گرمای هوا خشک میشود که مصداق کامل اتلاف آب است.
سیستم آبیاری قطره ای یکی از روشهای آبیاری نوین است که با استفاده از لوله پلی اتیلن و نوار آبیاری میتواند ساخته شود. این سیستم، مانند آبیاری بارانی و آبیاری موضعی، زیرمجموعه ای از آبیاری تحت فشار است. آبیاری قطره ای یا موضعی، همان طور که از اسمش مشخص است، آبیاری را در نزدیک ترین محل به گیاه انجام میدهد. چنین روشی کمک میکند که در فضاهایی که گیاهی وجود ندارد، آبی ریخته نشود. هدر رفتن آب به خاطر بخار شدن آب روی خاکهایی است که گیاهی وجود ندارد. در نتیجه وقتی چنین فضایی وجود داشته باشد، آب بی دلیل روی خاک میریزد و بی دلیل هم بخار میشود.
آبیاری قطره ای روشی است که در آن جلوی هدر رفتن بی دلیل آب را میگیرد و اجازه نمیدهد که بی دلیل مصرف آب بالا برود. با استفاده از آب پاشها و قطره چکانهایی که آب را با فشار کم به پای گیاه میریزند، طراحی و مدیریت میشود. نوار تیپ آبیاری یکی از بهترین گزینههایی است که برای سیستم آبیاری قطره ای میتوانید استفاده کنید.
بازدهی بالای سیستم آبیاری قطره ای آن را به یکی از کارآمدترین روشهای مدیریت آب در کشاورزی تبدیل کرده است. در این روش، گیاهان به اندازه کافی و در زمان مناسب آب دریافت میکنند. آب در نزدیک ترین منطقه به گیاه ریخته میشود و چون زیر سایه گیاه قرار دارد، با نور آفتاب تبدیل به بخار نمیشود. تمام آب ریخته شده پای گیاه فقط به خود گیاه میرسد و تا زمانی که توسط ریشه جذب نشود، توی خاک باقی میماند. مزایای بیشتری هم برای آبیاری قطره ای وجود دارند که باعث شده کم کم جای خودش را در بین روشهای آبیاری باز کند.
اگر میزان آبی که پای گیاه ریخته میشود و میزان آب مصرفی را به عنوان بازدهی آبیاری در نظر بگیریم، سیستم آبیاری قطره ای بالاترین بازدهی را در بین روشهای مختلف دارد. در این روش، کمترین میزان هدر رفتن آب را داریم و گیاهان نیز با این روش خوشحال تر هستند. آب روی برگهای آنها نمیریزد و دقیقاً زیر بوتهها و نزدیک به ریشه آبیاری میشود.
قبلاً این روش فقط برای صیفیکاری و بوتهها استفاده میشد. اما با گذشت زمان، این روش روی گیاهان دیگری که میشد در فاصلههای 10 یا 20 سانتی از همدیگر کاشته شوند، به کار رفت.
.
نوار تیپ آبیاری در سیستمهای آبیاری قطرهای یا آبیاری موضعی به کار میرود. در این سیستم، آب فقط در نزدیکی گیاه روی زمین ریخته میشود و به همین دلیل به آن آبیاری موضعی هم میگویند. آبیاری در این روش، در نزدیکترین موضوع به گیاه انجام میشود. نوار تیپ یکی از اقسام لوله پلی اتیلن است که در سایزهای کمتری تولید و عرضه میشود.
این روش به خوبی می تواند جایگزین روش های سنتی شود که باعث خرابی و کاهش توانایی خاک می شدند. در روش سنتی، آب را از شیارهای کشیده شده روی زمین به نزدیکی گیاه می رساندند. این کار باعث میشد که مواد معدنی خاک شسته شود و به گیاه نرسد. این املاح همراه با آب به خارج مزرعه یا باغ منتقل می شدند و عملاً هدر میرفتند.
روش آبیاری قطره ای که با نوار تیپ آبیاری انجام می شود، آب را به صورت موضعی و کنار گیاه می ریزد. این کار چند مزیت بزرگ دارد که باعث قوی ماندن خاک، هدر نرفتن آب و افزایش باروری گیاه می شود.
نوار تیپ آبیاری به صورت موضعی و از بالا، آب را روی گیاه می ریزد. آب روی زمین شناور نمی شود و املاح معدنی را با خود نمیبرد. گیاه می تواند از مواد معدنی موجود در خاک زیر و اطراف خود استفاده کند. در روش سنتی، آب بیش از اندازه به گیاه داده می شد و نیازمندی های خاک را که در دسترس ریشه بود، از آن دور می کرد.
.