آب مایه حیات همه موجودات زنده است. بدون آب، امکان ندارد که بدن انسانها , حیوانات و گیاهان به درستی کار کند و بتواند به وظایفش عمل کند. یکی از کاربردهای بالای لوله پلی اتیلن هم در آبرسانی و صرفه جویی در مصرف آب است که نیاز امروز و آینده بشر است.
همه موجودات زنده نیاز به آب تمیز و پاک دارند. برای رویش محصولات کشاورزی و برای نوشیدن نیاز به آب داریم. ماهیها و حیوانات نیز به آب محتاجند. اگر آب آلوده باشد و شما آن را مصرف کنید، ممکن است در همان لحظه آسیبی به سلامتی شما وارد نشود، اما اگر در مدت طولانی از این آب آلوده مصرف کنید، سلامتی شما به خطر میافتد.
فرق نمیکند که آب باران باشد، حوضچهی آب شیرین باشد یا یک بطری آب معدنی، به هرحال همهی موجودات زنده به آب احتیاج دارند تا بتوانند به زندگی ادامه دهند. بدون آب، بدن انسان و دیگر موجودات زنده نمیتوانند به کار و زندگی خود به شکل درست ادامه دهد. آب بیشتر از نصف وزن بدن انسانها را تشکیل میدهد. بدن انسانها کارها و وظایف زیادی دارد و خیلی از آنها را بدون کمک آب نمیتواند انجام دهد. به عنوان مثال خون که از مقدار خیلی زیادی آب تشکیل شده، یکی از کارهایش انتقال اکسیژن به تمام سلولهای بدن است. بدون اکسیژن، این سلولهای کوچک خواهند مُرد و بدن دیگر نمیتواند به کارش ادامه دهد. همچنین آب در لنف هم وجود دارد، لنف مایعی است که بخشی از سیستم ایمنی بدن را تشکیل داده و در مبارزه با میکروبها و بیماریها کمک میکند. سیستم گوارشی بدن هم برای هضم غذا به آب احتیاج دارد. اصلیترین مادهی تشکیلدهندهی عرق بدن هم آب است. علاوه بر تمام اینها، تکتک سلولهای بدن برای این که بتوانند کارشان را درست انجام دهند محتاج آب هستند.
اگر آب آلوده باشد و شما آن را مصرف کنید، ممکن است در همان لحظه آسیبی به سلامتی شما وارد نشود، اما اگر در مدت طولانی از این آب آلوده مصرف کنید، سلامتی شما به خطر میافتد.
فلزات سنگین ناشی از فراوردهها ی صنعتی، در نزدیکی رودخانه و دریاچه جمع میشوند. این فلزات موجب مسموم شدن ماهیها و میگوها میشوند و انسانها این حیوانات مسموم را مصرف میکنند. فلزات سنگین میتوانند کاهش رشد، نقص در تولد و سرطان را بوجود آورند.
زبالهها ی صنعتی میتوانند باعث سرکوب سیستم ایمنی بدن، عدم باروری و مسمومیت حاد شوند.
آلایندهها ی میکروبی ناشی از فاضلاب میتواند موجب بیماریها ی عفونی از قبیل حصبه، وبا و مرگ نوزادان شود.
مواد آلی و مغذی باعث افزایش جلبک، کمبود اکسیژن و خفگی ماهیها و دیگر موجودات زنده دریایی میشود.
ذرات سولفات ناشی از باران اسیدی میتواند باعث مرگ موجودات زنده آبزی گردد.
ذرات معلق در آب، باعث کاهش کیفیت آب آشامیدنی برای انسان و کیفیت آب برای زندگی دریایی میشود. کاهش مقدار نفوذ نور خورشید به آب، کاهش رشد گیاهان و میکروارگانیسمها را موجب میشود
مصرف آب آلوده باعث بروز اسهال و عفونت معده میشود.
آبها ی آلوده بستر مناسبی برای رشد پشهها و دیگر حیوانات میباشند. اگر پشه آلوده شما را نیش بزند میتواند موجب بیماریها یی نظیر مالاریا و تب دانگ شود.
فاضلاب شامل مدفوع، ادرار و شستن بدن و لباس میباشد. از بین نبردن فاضلاب در آبها باعث بروز بیماریها یی نظیر اسهال میگردد.
این زبالهها شامل مقوا (دو هفته طول میکشد تا مقوا تجزیه شود)، روزنامه (6 هفته طول میکشد تا تجزیه شود)، قوطیها ی فیلم عکاسی (6 هفته طول میکشد تا تجزیه شود)، کف (50 سال طول میکشد تا تجزیه شود)، ظروف پلی استرین (80 سال طول میکشد تا تجزیه شود)، آلومینیوم (200 سال طول میکشد تا تجزیه شود)، بستهها ی پلاستیکی (400 سال طول میکشد تا تجزیه شود) و شیشه (زمان زیادی طول میکشد تا تجزیه شود و ما زمان دقیق تجزیه شده شیشه را نمی دانیم) است. در اتمسفر، ذرات آب با دی اکسید کربن، دی اکسید گوگرد و اکسید نیتروژن مخلوط میشود و تشکیل یک اسید ضعیف را میدهد. آب باران آلوده به این گازها، به نام باران اسیدی خوانده میشود.
ادامه مطلب در سایت پارس زانوس